سفارش تبلیغ
صبا ویژن

باربری

چه قوانینی برای حمل بار و کالا در جاده ها وجود دارد؟
از زمان های قدیم انسان ها نیازمند جابه جایی بوده اند ولی اوج این نیاز را می توان زمانی دانست که بشر به یک جا نشینی و زندگی اجتماعی روی آورد . زندگی اجتماعی باعث شد که تعداد بیشتری از انسان ها گرد هم جمع آیند و این تعداد افراد برای آنکه بتوانند نیازهای اولیه خود را تامین کنند ( مثلا نیاز به غذا مهمترین نیاز این افراد بود) نمی توانستند همه مواد غذایی خود را از آن منطقه ای که در آن ساکن بودند تامین کنند و یا مجبور بودند خیلی از ابزارها و کالاهایی که برای رفاه بیشتر زندگی لازم داشتند را از مکان های دیگر تهیه کنند. در این زمان بود که بشر به اهمیت جاده ها و وسایل نقلیه برای جابه جایی و تامین مایحتاج خود پی برد. به دلیل ارزانی و در دسترس بودن شیوه حمل و نقل جاده ای ، در کشور ما و در بسیاری از نقاط دنیا مردم بسیاری ترجیح می دهند از این روش استفاده کنند وحتی در روش های دیگر (هوایی ، دریایی و…) به ناچار در اول و آخر مسیر از جابه جایی جاده ای استفاده می شود.
تعاریفی در حمل و نقل جاده ای و باربری وجود دارد:
• بارنامه سندی است که شرکت های باربری می بایست ریز قیمت هایی که برای انجام کاری را که می خواهند انجام دهند را به طور کامل در آن مشخص کنند و در بارنامه ها ، گزارش هایی دقیق به راننده ، شرکت حمل بار و فرستنده ارائه می شود.
• تناژ واحد و مقیاسی است که برای درک وزن کالا از آن استفاده می کنند و بسیار رایج و معمول است.
• اضافه بار مقدار باری را گویند که از حد وسیله نقلیه ای که برای جابه جایی انتخاب کرده ایم بسیار بیشتر باشد .هر وسیله نقلیه با توجه به ابعاد و مدلش می تواند مقدار مشخصی از بار را در خود جای دهد وبار بیش از آن غیر مجاز است.
• بارگیر اتاق دار به وسیله نقلیه ای گویند که برای جابه جایی کالا یا بار در نظر گرفته شده است به شرط آنکه این وسیله محصور باشد و اگر سقف آن هم پوشیده باشد آن را مسقف گویند. البته با توجه به وزن ، نوع و شکل ظاهری ، بارها را به دسته های مختلفی تقسیم بندی می کنند. برای مثال در مبحث وزن بارها ، باید نکات زیر را مورد نظر قرار داد. همان طور که می دانیم هر وسیله نقلیه ای که بخواهد به عبور و مرور بپردازد می بایست دارای وزن و ابعاد استاندارد و از قبل تعیین شده باشد و نباید از لحاظ ظاهری و…مانع عبور و مرور شود و وزن، طول و عرض و ارتفاعش برای مسیری که قصد عبور از آن را دارد ، باید مجاز باشد. زیرا هر گونه افزایش طولی و عرضی و ارتفاع وسیله نقلیه می تواند مشکلات زیر را به وجود آورد.
• کاهش دید راننده
• کند شدن سرعت عبور و مرور
• اختلال در انجام سبقت دیگر وسایل ها
• کم شدن کنترل راننده
• امکان برخورد سقف وسیله نقلیه به تونل ها و زیر گذرها و… البته نکته مهم و اساسی دیگری که وجود دارد بحث اضافه بارغیر مجازی است که به وسیله نقلیه تحمیل می شود. همان طور که می دانیم هر وسیله نقلیه ای برای مقدار خاصی از بار طراحی و تولید شده است که اگر شما نسبت به بارگیری بیش از این مقدار اقدام کنید می تواند خطراتی را به وجود آورد .
اول آنکه این اضافه بار به همه قسمت های ماشین و مخصوصا ترمز آن آسیب می رساند و این آسیب ها می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشند و آسیب دیگر به راه هاست ، زیرا راه های ساخته شده تنها برای مقدار معینی از وزن ساخته شده است و اگر بیش از آن بار روی آن تحمیل شود می تواند به جاده و آسفالت آسیب برساند. تمام این مقررات و ضوابط برای آنست که بتوانیم یک جابه جایی ایمن و بدون دردسر را داشته باشیم . 

باربری